Eryap Grup’un polimer dış cephe kaplama ve mantolama sistemi American Siding, yenilenen Yangın Yönetmeliği’nin gerektirdiği ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen yangın sistem performansı dayanıklılık testini başarıyla geçti.
Türkiye’de Eryap Grup tarafından üretilen ve dış cephe kaplamasında en çok tercih edilen ürünlerden biri olan American Siding, geçtiğimiz yaz yenilenen “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”in zorunlu kıldığı Yangın Sistem Performansı Dayanıklılık Testi’nden başarıyla geçti.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığı Makine ve Yapı Malzemeleri Grup Başkanlığı bünyesinde bulunan Yapı Malzemeleri Yangın ve Akustik Laboratuarı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen testte American Siding, yönetmeliğin gerektirdiği sonucu elde ederek testten başarıyla çıktı. American Siding Paket Sistem Uygulaması şeklinde yapılan testte firmanın American Siding Tekne Baskı Dış Cephe Kaplama ürünü ve yardımcı malzemeleri kullanılırken, sistem altyapısında Wooler Gold Plus serisi ürünlerinden optimum kalınlıkta taşyünü levha kullanıldı.
Konuyla ilgili konuşan Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, “Yakın zamanda değiştirilen ve geçtiğimiz Temmuz ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik, bu tip ürünlerde yangın dayanıklılık testini zorunlu tutuyor. American Siding ürünümüz için bu testi gerçekleştirdik. Sonuçlar beklediğimiz gibi olumlu çıktı. Güçlü laboratuar altyapımız ve yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sayesinde ürünümüzün kalitesini her geçen gün artırıyoruz.” diye konuştu.
American Siding sistemi uygulanmış binalarda yüzde 55’e varan enerji tasarrufu sağlanırken, binanız dış hava şartlarına karşı daha dirençli kılınıyor. Hafifliğinin yanı sıra eksiksiz bir yalıtım olanağı sunulurken estetik ve nostaljik görüntüsüyle yaşam alanlarınızı güzelleştirerek de binanıza değer kazandırıyor. Alt yapısında Wooler taş yünü ısı-ses-yangın yalıtım plakalarının yanı sıra nem bariyeri de kullanılarak dış mekandan cephe yüzeyine olası su geçişine engel olunurken, aynı zamanda zeminden çatıya kadar ısı köprüsü oluşturmadan, maksimum düzeyde ve kesintisiz ısı yalıtımı sağlanabiliyor.
Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora ade torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.
Sed molestie augue st amet leo consequat posuere. Vestibul ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere ile cubilia Curae; Proin vel ante a orci tempus eleifend ut.